Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý velvyslanec v ČR Freytag končí a míří do NATO. Sobotka mu poděkoval za odvedenou práci

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Německý velvyslanec v ČR Arndt Freytag von Loringhoven ve středu opouští pražskou ambasádu. Premiér Bohuslav Sobotka se s ním dnes setkal v Kramářově vile, poděkoval mu za práci.

Podle tiskového odboru úřadu vlády  Sobotka děkoval za to, že se Arndt Freytag von Loringhoven během dvou let v Praze významně zasadil o prohlubování vztahů obou zemí. "Výsledkem společného česko-německého úsilí o intenzivní dialog byla návštěva kancléřky Angely Merkelové v ČR v srpnu tohoto roku," uvedl úřad vlády.

Freytag von Loringhoven se ujal funkce v Praze v září 2014. Předtím působil v Paříži a Moskvě, na německém ministerstvu zahraničí koordinoval politiku vůči Evropské unii, ale zastával i vysokou pozici v německé zpravodajské službě BND. Podle médií se teď stane prvním šéfem zpravodajců v NATO.

Německý velvyslanec na sebe upozornil v polovině listopadu. Potvrdil, že během oslav 28. října seděl na Hradě vedle amerického velvyslance Andrewa Schapira. Hrad předtím tvrdil, že se Schapiro ceremoniálu nezúčastnil.

Témata:  Velvyslanectví Spolkové republiky Německo Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.