Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záhadný tweet: Šéf Pegidy Bachmann už v pondělí mluvil o tuniském útočníkovi

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín – V souvislosti s útokem v Berlíně se původně mluvilo o podezřelém původem z Afghánistánu nebo Pákistánu. Až v noci na dnešek začala německá policie hledat Tunisana. Podivní proto je, že šéf Pegidy o Tunisanovi mluvil už v pondělí.

Překvapivé a nevěřícné reakce vyvolává tweet šéfa protiimigrantského hnutí Pegida Lutze Bachmanna, který jen krátce po pondělím útoku na berlínský vánoční trh s odvoláním na zdejší policii na twitteru napsal, že pachatelem je Tunisan.

Bachmann psal, že má interní informace z vedení berlínské policie „Pachatelem je tuniský muslim," napsal v pondělí ve 22:16, tedy zhruba jen dvě hodiny po útoku, na svůj twitter. „To, že vyšetřování převzal nejvyšší státní zástupce, mluví pro pravost (informace)," dodal.

Jak a od koho nedávno za podněcování nenávisti odsouzený Bachmann takovou informaci dostal, není jasné. V tu chvíli totiž měla policie v rukou podezřelého Pákistánce, kterého ale později propustila.

Témata:  Lutz Bachmann teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy