Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorista Talibanu se odpálil během živého vysílání, zabil 13 lidí a dalších 80 zranil

Šéf pákistánského Taibanu Hakimulláh Mahsúd
Šéf pákistánského Taibanu Hakimulláh Mahsúd
Foto: AFP

Láhaur - Dnešní pumový útok v pákistánském Láhauru si vyžádal nejméně 13 mrtvých a 80 zraněných. K atentátu se přihlásila frakce pákistánského Talibanu Džamáate Ahrár.

Atentát spáchal motocyklista, který vjel do protestního shromáždění několika set lékárníků, uvedla agentura Reuters. V živě vysílaném televizním přenosu byla slyšet silná exploze a nad davem se zvedl sloup dýmu.

Podle mluvčího policie v provincii Paňdžáb je mezi mrtvými pět vysoce postavených policejních důstojníků.

Mluvčí skupiny Džamáate Ahrár se k sebevražednému útoku přihlásil v telefonátu agentuře Reuters. V prohlášení zároveň varoval, že útok v Láhauru je začátkem nového tažení proti vládním úřadům. "Máme vás na mušce v celé zemi," dodal.

Témata:  teroristické útoky v Pákistánu Tálibán terorismus

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.