Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle vyšetřovatelů mohl v Petrohradu útočit sebevražedný atentátník

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - Ruští vyšetřovatelé zvažují variantu sebevražedného atentátníka, který se mohl odpálit v petrohradském metru. Není vyloučeno, že pachatelem mohl být někdo z Kavkazu.

Neoficiální zprávy z policejních zdrojů původně hovořily o muži, který ve vagónu metra odložil tašku s půlkilogramovovu trhavinou a soupravu opustil. Odpálit nálož mohl podle listu Kommersant mobilním telefonem. Další, údajně dvojnásobně silná nálož byla uložena v jiné stanici metra a policistům se podařilo ji včas zneškodnit.

Na internetu se podle serveru Gazeta objevila fotografie s vyobrazením utržené hlavy, která údajně pochází z místa exploze. Obrázek byl později stažen. Oddělení hlavy od trupu je prý při sebevražedných útocích časté, protože atentátník je v ohnisku výbuchu.

V současné době se podle ruských novinářů pátrá po totožnosti atentátníka, není vyloučeno, že pochází z Kavkazu. Server Fontanka oznámil, že petrohradská policie pátrá v kinech, na nádražích a v obchodní střediscích a prověřuje všechny osoby "neslovanského" vzhledu.

Témata:  Rusko Petrohrad Rusko sebevražedný atentát teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy