Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud v Kambodži obžaloval Čecha za sex s nezletilou dívkou,hrozí mu až 10 let

Vězení, ilustrační fotografie
Vězení, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Phnompenh - V Kambodži byl v neděli zatčen 46letý Čech, který si dnes vyslechl obvinění z pohlavního styku s nezletilou osobou. Hrozí mu až deset let vězení.

Muž prý často navštěvoval rodinu jisté 14leté dívky a rodičům při každé návštěvě nechal 20 až 50 dolarů (440 až 1100 Kč). Když získal důvěru rodiny, dívka údajně směla za Čechem docházet do jeho bydliště, kde docházelo k sexuálnímu zneužívání.

Policisté z útvaru pro boj s obchodováním s lidmi a ochranu nezletilých Čecha zadrželi v domě, který si pronajímal ve městě Siem Reap na severozápadě Kambodže. Našli u něj dívčí šaty, hračky, kondomy, digitální fotoaparát a laptop.

Sexuální zneužívání dětí je v Kambodži dlouhodobý problém. Země postupně získala pověst útočiště cizinců, kteří mají zájem o tento druh sexu a kteří zneužívají chudoby místních obyvatel a donedávna také laxního uplatňování zákonů. Zástupce kambodžské nevládní organizace zabývající se právy dětí k případu zadrženého Čecha řekl, že celá rodina oběti byla mužem "zpracována" a postupně se na něm stala závislou.

Témata:  Kambodža Češi sexuální zneužívání věznice

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy