Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v indické elektrárně už zabil 26 lidí, další bojují o život

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Na 26 mrtvých vzrostla bilance středeční exploze v uhelné elektrárně v severoindickém státě Uttarpradéš. Dalších 20 lidí s těžkými popáleninami bojuje v nemocnici o život.

Zraněných lidí je více než stovka. Indické úřady dnes nařídily vyšetřování, které má nejpozději do týdne stanovit příčinu výbuchu v elektrárně.

V tepelné elektrárně ve městě Unčahar explodoval ve středu večer místního času kouřovod. "Výbuch způsobilo zablokované potrubí. Řadu dělníků popálil horký kouřový plyn a pára," uvedl dnes vládní úředník Sandžaj Kumár Khatrí.

Úřady hovořily ve středu o 16 obětech, dnes bilanci zvýšily na 26 mrtvých.

Elektrárna dodává energii do devíti indických států včetně Uttarpradéše, napsala agentura Reuters. Postižená jednotka elektrárny o kapacitě 500 megawattů fungovala od dubna, údajně ve zkušebním provozu, a po explozi byla uzavřena. Dalších pět jednotek elektrárny pokračuje v běžném provozu.

Témata:  Indie výbuch elektrárny

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy