Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Hollywoodu vyšetřuje na 20 případů sexuálního obtěžování

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Los Angeles - Na dvě desítky případů sexuálního obtěžování týkající se osob amerického filmového průmyslu už vyšetřuje losangeleská policie.

S odkazem na šéfa vyšetřovatelů o tom napsal zpravodajský server NBC News. Počet případů podle policie dále poroste.

Losangeleští prokurátoři v reakci na rostoucí vlnu obvinění vytvořili zvláštní jednotku bývalých státních zástupců, kteří se sexuálními zločiny dříve zabývali a kteří budou mít nové případy nyní na starosti. Podle policie však polovina z nich již překročila promlčecí lhůtu.

Vyšetřování se týkají veřejnosti již známých provinilců, ale i dalších členů amerického zábavního průmyslu. Konkrétní jména však policie zatím neuvedla. Podle policejního šéfa se vyšetřovatelé zabývají obviněními z nemravného chování i ze znásilnění.

Současnou aféru, kdy stovky žen nejen z filmového průmyslu veřejně sdělují své traumatizující zkušenosti z minulosti, odstartovalo začátkem října obvinění amerického producenta Harveyho Weinsteina. Toho ze sexuálního obtěžování obvinilo již více než 85 žen.

Témata:  Hollywood sexuální obtěžování policie USA

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy