Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indická policie používá na demolici domů slony

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Indická policie demoluje s pomocí slonů domy, které byly bez povolení postaveny v chráněné lesní oblasti ve státě Ásám.

Podle místních úřadů je oblast na severovýchodě Indie přirozeným prostředím slonů, kteří kvůli nezákonnému osidlování opouští region a vydávají se hledat potravu jinam. Policie tak plánuje strhnout zhruba 1000 bambusových a plechových chat, napsal britský list The Guardian.

O demolici staveb rozhodl indický soud, policie musí domy strhnout do čtvrtka. Místní obyvatelé proti rozhodnutí protestují a tvrdí, že pozemky zakoupili legálně a netušili, že jde o chráněnou oblast.

Úřady v roce 2014 zkoumaly situaci podrobněji a zjistily, že v oblastech, kde žijí divoká zvířata, si chatu postavilo až 6000 lidí.

Někteří ochránci přírody proti využití slonů pro demolici protestují. Podle nich to odporuje přirozeným instinktům zvířete, které se může i zranit. 

Témata:  Indie sloni

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy