Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánský konstruktér novinářku před mučil ji pilou a šroubovákem. Prokuratura žádá doživotí

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň - Dánský konstruktér Peter Madsen (47) podle státního zastupitelství vraždu švédské novinářky plánoval. Na ponorku, o které Kim Wallová (30) psala reportáž, si přinesl pilu, šroubováky a nože, které k ničemu jinému nepotřeboval. Státní zastupitelství požaduje doživotní trest.

Soudní proces s Madsenem začne 8. března a verdikt by mohl padnout 25. dubna.

Do ponorky, kterou sám zkonstruoval, si Madsen podle obžaloby přinesl různé náčiní s cílem novinářku mučit a následně zavraždit. Wallovou údajně přivázal za ruce, nohy a hlavu, bil ji, řezal, bodal a až poté ji zavraždil. Už dříve státní zastupitelství uvedlo, že ji buď uškrtil, nebo jí podřízl hrdlo.

Konstruktér byl před týdnem obžalován z vraždy a hanobení ostatků. Údajně se sexuálně uspokojil na mrtvém těle novinářky, které následně rozřezal a vhodil do moře.

Vynálezce dlouhodobě tvrdí, že novinářka zemřela náhodou, když na ni spadl těžký poklop. Přiznal nicméně, že se jejího těla následně rozhodl zbavit, rozřezal je a hodil do moře. Ponorku pak nechal Madsen záměrně ztroskotat, sám se ale zachránil. Části těla Wallové s bodnými ranami v podbřišku policie našla na různých místech v moři.

Rodiče Kim Wallové dnes oznámili, že na památku zavražděné dcery založí stipendijní program pro mladé novinářky.

Témata:  Kim Wallová vražda Dánsko nářadí

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy