Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánský ponorkový vrah odsouzený na doživotí dostal pěstí od spoluvězně

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Kodaň - Dánský konstruktér Peter Madsen, který dostal doživotí za brutální vraždu švédské novinářky Kim Wallové v ponorce, byl 8. srpna napaden ve vězení Storström.

Podle policie došlo ke konfliktu s jiným, 18letým vězněm, od něhož dostal Madsen pěstí do obličeje. Byl pak ošetřen v nemocnici, ale zřejmě vážnou újmu neutrpěl. Obhájkyně bude žádat přeložení svého mandanta do jiné věznice. Storström patří k nejmodernějším vězeňským zařízením v zemi.

Madsen dostal doživotí 25. dubna. Vraždu spáchal loni 10. srpna v ponorce, kterou sám zkonstruoval. Při vyšetřování bylo prokázáno, že svou oběť, 30letou Wallovou, mučil, zneužil, zavraždil a její mrtvé tělo pak rozřezal a hodil do moře.

Proti verdiktu se Madsen odvolal, jen pokud jde o délku trestu, nikoli proti tomu, že byl shledán vinným ze spáchání obzvláště zavrženíhodného krutého zločinu. Na odvolací řízení, které začne v září, čeká ve vazbě.

Témata:  Kim Wallová věznice Dánsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy