Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku radikálů v indickém Kašmíru zemřel nejméně jeden voják

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Šrínagar (Indie) - Dva ozbrojenci zaútočili na polovojenský tábor v indické části Kašmíru. Zahynul nejméně jeden voják. Další podrobnosti k incidentu ve sporné oblasti zatím nejsou k dispozici.

K útoku poblíž metropole kašmírského regionu Šrínagaru došlo poté, co indické vládní jednotky ukončily dvoudenní boje s třemi povstalci ve vojenském táboře v jiné části regionu.

Armáda útočníky, kteří na tábor obsadili v sobotu, zneškodnila. Při střetech zemřelo také pět vojáků a jeden civilista. Mezi zraněnými jsou ženy i děti. Indická vláda viní z útoku pákistánské radikály.

Povstalci, kteří se těší podpoře místního, převážně muslimského obyvatelstva, bojují proti indické vládě v Kašmíru od roku 1989. O život už přišlo bezmála 70 tisíc lidí.

Témata:  Indie Pákistán Indická armáda

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.