Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britský UKIP se zbavil předsedy Boltona, jeho milenka urážela snoubenku prince Harryho

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Birmingham - Členové Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) dnes na mimořádném sjezdu odvolali předsedu Henryho Boltona (54). Jako důvo uvedli, že ztratil jejich důvěru kvůli rasistickým výrokům své milenky. Politik před tím sám odmítl rezignovat.

Bolton byl v nemilosti části členů formace, která prosadila předloňské referendum o brexitu, od ledna, kdy se jeho partnerka urážlivě vyjádřila o rasovém původu snoubenky prince Harryho Meghan Markleové.

Strana proto svolala mimořádné zasedání, na němž se 63 procent z 1378 hlasujících vyslovilo pro Boltonův odchod z vedoucí pozice.

Boltonova milenka Jo Marneyová (25), s níž se začal stýkat po Vánocích, v textové zprávě popsala americkou herečku Markleovou, jejíž matka je Afroameričanka, jako "pitomou nánu" a dodala, že "poskvrní naši královskou rodinu".

Témata:  UKIP Velká Británie

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy