Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohřební ústav zavedl virtuální službu, která klientům umožňuje zažít smrt

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking - Pohřební ústav Babaoshan Funeral Parlour v čínské metropoli zavedl virtuální službu, která potenciálním klientům umožňuje zažít smrt, a díky tomu si více vážit času, který jim zbývá

Návštěvníci pohřebního ústavu dostanou brýle pro virtuální realitu, s jejichž pomocí sledují například to, jak dostali v zaměstnání infarkt. Následuje přijetí do nemocnice, smrt a vstup do posmrtného života.

Zájemci si pak mohou prohlédnout nabízené pohřební služby, podívat se do márnice, prostudovat přípravy před pohřbem a nanečisto si vyzkoušet smuteční obřad.

Jeden ze zaměstnanců listu The Times řekl, že tento zážitek přiměl mnoho lidí, aby si uvědomili krásu svého života. "Rádi bychom rozptýlili nesprávné představy veřejnosti o našich službách - a přitom zároveň propagujeme naši firmu," dodal.

Podle jednoho z návštěvníků by si virtuální prohlídku "měli vyzkoušet všichni, kdo uvažují o sebevraždě, aby si uvědomili, jak cenný je život, a jak hrozná by byla jejich ztráta pro rodinu".

Témata:  Čína pohřebnictví pohřební služba

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy