Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

McCain se stále nedočkal omluvy za slova, že na jeho názoru nezáleží, neboť umírá

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Poradkyně amerického prezidenta Donalda Trumpa Kelly Sadlerová se dosud veřejně neomluvila za svůj nevybíravý komentář na adresu zdravotního stavu republikánského senátora Johna McCaina, který trpí agresivní rakovinou mozku. Politikova dcera Meghan McCainová to prohlásila v rozhovoru se stanicí ABC News. Sadlerová nedávno řekla, že na McCainově názoru nezáleží, neboť stejně umírá.

"Když jsem s Kelly mluvila, vyzvala jsem ji k veřejné omluvě a ona to přislíbila," řekla McCainová. "Poté jsem s ní už nehovořila a hádám, že se nikdy neomluví," dodala.

Podle McCainové vzala sice Sadlerová svá slova později zpět, neučinila tak ale veřejně. Svůj komentář Trumpova poradkyně pronesla na uzavřeném jednání v souvislosti s McCainovou kritikou Giny Haspelové, kterou prezident nominoval na šéfku CIA. Bílý dům na tvrdá slova Sadlerové reagoval prohlášením, ve kterém vyjádřil McCainovi respekt.

McCainová také v ABC News vyslovila údiv nad tím, že Sadlerová nadále v Bílém domě pracuje. "Nechápu, co je to za pracovní prostředí, kde je tohle přijatelné a kde ještě druhý den můžete přijít do práce," uvedla.

Podle stanice Fox News se v Bílém domě vyšetřuje, kdo média informoval o výroku Sadlerové.

McCain patří dlouhodobě k nejhlasitějším Trumpovým názorovým odpůrcům v Republikánské straně. Respektovaný senátor mimo jiné zásadně přispěl k neúspěchu Trumpovy snahy o zrušení zdravotní reformy jeho předchůdce Baracka Obamy. Sám Trump se k McCainovi opakovaně vyjadřoval velmi kriticky a během kampaně například zpochybňoval jeho označování za válečného hrdinu.

Témata:  John McCain Bílý dům USA USA politici zdraví

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy