Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Statisíce mercedesů mají problém s emisemi

Mercedes Benz S-Guard 600
Mercedes Benz S-Guard 600
Foto: Mercedes-Benz

Berlín - Zhruba 774.000 automobilů Mercedes-Benz v Evropě je vybaveno nepřípustným softwarem pro regulaci emisí. Uvedlo to dnes německé ministerstvo dopravy.

V samotném Německu se uvedený problém týká 238.000 aut. Německá vláda nařídí, aby tato auta byla okamžitě svolána k úpravě.

Automobily Mercedes-Benz vyrábí německý koncern Daimler. "Německá vláda nařídí okamžitě svolat 238.000 vozů společnosti Daimler v Německu," uvedlo ministerstvo. Německo může svolání aut nařídit pouze v rámci svých hranic, upozorňuje agentura Reuters.

Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA) již minulý měsíc Daimleru nařídil svolat k úpravě více než 6000 dodávkových vozů Mercedes Vito. Podle dnešní zprávy ministerstva se problém s nepřípustným softwarem kromě vozů Vito týká především automobilů GLC 220d a C 220d.

Automobilové emise se dostaly do centra pozornosti v září 2015, kdy německý koncern Volkswagen v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku.

Témata:  Mercedes-Benz emise

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy