Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ekonomický poradce Donalda Trumpa Kudlow dostal srdeční záchvat, skončil v nemocnici

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington/Singapur - Ekonomický poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa Larry Kudlow dostal srdeční záchvat a byl převezen do vojenské nemocnice Waltera Reeda ve Washingtonu. Na twitteru to oznámil osobně Trump. Podle posledních informací je Kudlowův stav stabilizovaný.

"Náš velký Larry Kudlow, který tak tvrdě pracuje na obchodu a ekonomice, právě prodělal srdeční záchvat," napsal Trump ze Singapuru těsně před svým summitem se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová později uvedla, že 70letý Kudlow "je v dobré kondici" a že se mu daří dobře.

Kudlow v pátek a v sobotu doprovázel Trumpa na summitu ekonomicky nejvyspělejších zemí G7 v Kanadě, který skončil roztržkou USA s ostatními účastníky. Trumpův poradce pak obvinil kanadského premiéra Justina Trudeaua, že vrazil Trumpovi "nůž do zad", když označil americká cla na hliník a ocel za urážlivá a když zdůraznil, že se Kanada nenechá nikým komandovat.

Republikán Kudlow byl během předloňské prezidentské kampaně Trumpovým neformálním poradcem. V prezidentských službách již v minulosti působil, když byl v 80. letech jedním z rozpočtových poradců prezidenta Ronalda Reagana.

Kudlow nastoupil do funkce letos v březnu. Nahradil Garyho Cohna, jehož odchod podle amerických médií souvisel s jeho odporem k prezidentovu zavádění cel na dovoz oceli a hliníku do USA.

Témata:  Donald Trump Singapur Bílý dům USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy