Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach na ruském fotbalovém šampionátu: Kvůli bombové hrozbě byl evakuován hotel

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Rostov na Donu (Rusko) - V jihoruském Rostově na Donu evakuovala policie v úterý hotel Topos Congress a další objekty. Podle svědků agentury Reuters tak učinila kvůli bombové hrozbě. Město patří mezi místa konání fotbalového šampionátu.

"26. června dostala policie řadu telefonátů o výbušninách rozmístěných v Rostově na Donu," citovala agentura Reuters z policejního prohlášení. "Policejní síly provedly všechny nezbytné kontroly a nebyly nalezeny žádné nebezpečné předměty," dodali strážci zákona. 

K hotelu Topos Congress se sjely i sanitky a hasicí vůz. Policisté na ulici vyslechli personál a hosty a do objektu poslali vycvičené psi. V jiných částech města úřady evakuovaly restaurace a bary.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA oznámila, že Topos Congress je na oficiálním seznamu hotelů šampionátu. Žádný národní tým v něm prý ale není ubytován.

Mistrovství začalo 14. června a v Rostovu se již odehrály čtyři zápasy. Další je plánován na 2. července. 

Témata:  Rusko fotbalové mistrovství světa

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy