Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud zrušil verdikt nad Pavlem Novotným za krádež u Kňažka, trest byl příliš mírný

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Bratislava - Pavel Novotný dostal tři roky vězení za krádež ve vile herce Milana Kňažka. Slovenský nejvyšší soud dnes vyhověl dovolání exministryně spravedlnosti Lucie Žitňanské, že uložený trest byl v rozporu se zákonem nízký, a verdikt nad Čechem zrušil.

Nejvyšší soud zároveň uvalil vazbu na Novotného, který si původně uložený trest odpykával v jedné ze slovenských věznic a který se dnešního líčení na vlastní žádost nezúčastnil.

Žitňanská v dovolání namítala, že okresní soud nezákonně přiznal obžalovanému polehčující okolnosti. Tvrdila rovněž, že při použití zákonných ustanovení měl soud vyměřit Novotnému trest v rozmezí od pět let a čtyř měsíců do deseti let.

Do vily v prestižní bratislavské čtvrti nedaleko památníku Slavín vnikl Novotný v noci loni v lednu. Odcizil hotovost z peněženky a s pomocí nalezených klíčů otevřel trezor, ze kterého podle obžaloby vzal peníze, prsten a hodinky v celkové hodnotě 10 tisíc eur. Kňažko se vzbudil a zloděje postřelil. Zraněný muž ještě stihl z vily uprchnout, ale policisté ho dopadli na zahradě.

Témata:  Milan Kňažko Slovensko soudy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy