Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Elity chtějí změnit Evropu pomocí masové migrace, varuje profesor

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - Italský profesor Giampaolo Rossi přednášející na Link Campus University v Římě tvrdí, že elity v celé Evropě se pokoušejí změnit povahu kontinentu tím, že usnadňují masovou migraci milionů z Afriky do Evropy. Varuje, že spolu s migranty přijdou i velké problémy.

Rossi cituje nedávný rozhovor s odborníkem na Afriku Stephenem Smithem, který uvedl, že „v rámci dvou generací bude nejméně 100 milionů mladých Afričanů připraveno přijít do Evropy" a který konstatoval, že 40% Afričanů má dnes méně než 15 let.

Smith také varoval, že stojíme před "největším populačním růstem v lidských dějinách". Navíc podle něj nemigrují ti nejchudší, ale jen ti, kteří si to mohou dovolit – tedy ti, kteří mohou zaplatit pašerákům nemalé částky.

„Tento exodus destabilizuje naši společnost,“ píše Rossi na serveru italského deníku Il Giornale s tím, že integrace těchto lidí může trvat jednu nebo dvě generace, nebo i déle. 

Rossi obviňuje „globalizovanou elitu" a tvrdí, že lidé, jako je miliardář George Soros, stojí za tlakem na masovou migraci do Evropy. „100 milionů lidí, většinou mužů ve věku 18 až 35 let, přijde do Evropy do roku 2050," varuje a tvrdí, že jde doslova o „šílenství“. 

„A ne kvůli rasistickému pozadí nebo kvůli nenávisti k těm mužům a ženám, kteří tu hledají svou budoucnost, ale protože tento exodus destabilizuje naši společnost nejen z ekonomického a sociálního hlediska, ale také z kulturního hlediska, protože integrace je dlouhý proces a jeho úspěch je často viditelný až ve druhé nebo třetí generaci,“ dodává s tím, že někdy je integrace kvůli neslučitelné kultuře téměř nemožná.

Témata:  uprchlíci Itálie Afrika

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy