Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trest za vraždu 14leté dívky v Doubici? Pachatel si má odsedět 19 let

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - Martin Chlouba si má za vraždu čtrnáctileté dívky a za pokus o vraždu její kamarádky odsedět 19 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Verdikt, který je zatím nepravomocný, dnes vynesl Krajský soud v Ústí nad Labem.

Nejprve muž podle obžaloby zaútočil loni v září na starší dívku, které bylo tehdy 15 let. Dívka při škrcení ztrácela vědomí. Když se mladší z dívek vrátila z procházky se psem, použil muž na její ochromení elektrický paralyzér a začal ji také škrtit. Útoky nepřežila.

Tělo zavražděné dívky schoval Chlouba ve sklepě pod podlahu. Starší z dívek, která přežila, naložil do auta a odvezl ji do 20 kilometrů vzdálené České Kamenice. Dívka utrpěla řadu zranění svědčících o tom, že byla škrcena. Trpí podle zpráv posttraumatickou stresovou poruchou a její zapojení do běžného života je téměř rok od skutku nemožné.

Státní zástupce navrhoval pro Chloubu 20 až 23 let vězení. Obžalovaný označil uškrcení dívky ve své výpovědi za nehodu. Soudkyně Šárka Tampová ale uvedla, že jednání pachatele a mechanismus útoku svědčí o tom, že útočník čin promýšlel.

Témata:  vražda Ústecký kraj soudy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy