Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu zadrželi ženu, která se do země vrátila od IS

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Berlín - Německo začíná důrazněji potupovat proti družkám bojovníků takzvaného Islámského státu (IS). Dokládá to i dnešní zatčení jedenatřicetileté Sabine Ulrike Sch., která na konci roku 2013 opustila Německo, aby se přidala k IS. O případu informovalo nejvyšší státní zastupitelství.

Sabine Ulrike Sch. si podle vyšetřovatelů hned po příchodu do Sýrie vzala jednoho z výše postavených bojovníků IS. Úkolem ženy, jejíž nová rodina dostávala od teroristické organizace měsíční příspěvek 100 dolarů (2200 Kč), bylo především starat se o manžela a nakupovat.

Zároveň ale psala blog, v němž opěvovala život v Islámském státu. Mimo jiné v něm vyjádřila připravenost zaútočit na nepřátele s použitím sebevražedného pásu. Kromě toho se žena, které se v Sýrii narodily dvě děti, snažila verbovat další členy pro IS.

Její manžel byl na konci roku 2016 zabit v bojích a Sabine Ulrike Sch. se měla znovu provdat. Ještě předtím ji ale v září 2017 spolu s dalšími ženami zatkly kurdské bezpečnostní síly. Do Německa se vrátila koncem dubna letošního roku.

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy