Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manafort jde ke dnu? Podle nového svědectví si zřejmě ulil 16,6 milionů dolarů

Americký dolar
Americký dolar
Foto: Pixmac

Alexandria (USA) - U soudu s Paulem Manafortem svědčil úředník berního úřadu IRS Michael Welch. Řekl, že někdejší šéf volebního štábu Donalda Trumpa neohlásil úřadům v letech 2010 až 2014 zdanitelné příjmy ve výši 16,5 milionu dolarů (přes 364 milionů Kč).

Během svého přezkumu Welch zjistil, že v hlavních účetních knihách se neobjevilo mnoho zahraničních bankovních převodů. Porotě sdělil, že jde o zahraniční bankovní převody na prodejce v USA, například obchodníky s oděvy, bankovní převody za účelem nákupu nemovitostí a příjmy nesprávně přeřazené do kategorie půjček.

Soud v Alexandrii na předměstí Washingtonu vyslechl také expertku Morgan Magionosovou, která se zabývá forenzním účetnictvím. Vypověděla, že dohledala 31 tajných Manafortových účtů na Kypru, na karibském souostroví Svatý Vincenc a Grenadiny a ve Velké Británii.

Ve středu skončil třídenní výslech Ricka Gatese, blízkého spolupracovníka a podle obžaloby i komplice Manaforta. Přiznal se k defraudacím a finančním podvodům. Spolupracuje s prokuraturou.

Témata:  USA Paul Manafort

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy