Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovinští rodiče Melanie Trumpové složili přísahu a stali se občany USA

Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).
Prezident Miloš Zeman s prezidentem USA Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií na slavnostní recepci v New Yorku. (20. září 2017).
Foto: The White House

New York - Slovinští rodiče americké první dámy Melanie Trumpové se dnes stali občany Spojených států. Viktor (74) a Amalija (73) Knavsovi žili dosud v USA s právem trvalého pobytu jako držitelé takzvané zelené karty.

Rodiče Melanie Trumpové dnes v New Yorku složili přísahu. Melania se Knavsovým narodila v roce 1970 jako Melanija v pětitisícovém slovinském městečku Sevnica. Její otec tam prodával auta a matka pracovala v místní textilce. V USA se budoucí první dáma usadila v roce 1996 a uchytila se tam jako modelka pod jménem Melania Knauss.

S Trumpem se seznámila po dvou letech, trvalý pobyt v USA měla od roku 2001. Občanství USA získala v roce 2006, rok po sňatku s Trumpem.

Knavsovi svou dceru pravidelně doprovázejí. Zvlášť blízko mají k vnukovi Barronovi, s nímž prý hovoří slovinsky. 

Témata:  Melania Trumpová prezident USA Slovinsko USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy