Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký senátor John McCain ukončil léčbu rakoviny, zřejmě brzy zemře

John Sidney McCain III., je americký republikánský politik, senátor za stát Arizona a veterán války ve Vietnamu. V roce 2008 byl republikánským kandidátem pro prezidentské volby, které nakonec vyhrál jeho protikandidát Barack Obama.
John Sidney McCain III., je americký republikánský politik, senátor za stát Arizona a veterán války ve Vietnamu. V roce 2008 byl republikánským kandidátem pro prezidentské volby, které nakonec vyhrál jeho protikandidát Barack Obama.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Známý americký senátor John McCain se rozhodl ukončit svou léčbu rakoviny mozku. Rodina republikánského politika to oznámila v oficiálním prohlášení.

Vlivný politik, který zastupuje v americkém Senátu Arizonu a v roce 2008 svedl s Barackem Obamou neúspěšný boj o prezidentský úřad, oznámil loni na konci července, že mu lékaři diagnostikovali zhoubný nádor mozku. Od té doby se léčil.

S agresivním onemocněním tak McCain bojuje už více než rok. Veterán války ve Vietnamu tak podle listu The New York Times nemoci pravděpodobně brzy podlehne. 

"Překonal vyhlídky na to, jak dlouho bude žít," uvedla rodina v prohlášení. Jednaosmdesátiletý McCain se podle ní rozhodl ukončit léčbu agresivního glioblastomu nejen kvůli postupující nemoci, ale i kvůli svému vysokému věku.

"V souladu s jeho obvyklou silou vůle se nyní rozhodl přestat se léčit," napsala rodina.

My family is deeply appreciative of all the love and generosity you have shown us during this past year. Thank you for all your continued support and prayers. We could not have made it this far without you - you've given us strength to carry on. pic.twitter.com/KuAQSASoa7

— Meghan McCain (@MeghanMcCain) 24. srpna 2018

"Moje rodina si hluboce váží veškeré lásky a velkorysosti, kterou jste nám ukázali v průběhu tohoto minulého roku. Děkuji vám za vaši pokračující podporu a modlitby," uvedla na twitteru McCainova dcera Meghan. 

Glioblastom je označován za nejagresivnější typ mozkových nádorů. Pacienti s touto diagnózou umírají v průměru do tří měsíců a pokud jsou optimálně léčeni, pak v průměru za jeden rok.

Témata:  John McCain

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy