Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonovi dostali dopisem bombu. Stejnou dostal Soros

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Při předběžné kontrole zásilek adresovaných manželům Hillary a Billovi Clintonovým bylo nalezeno výbušné zařízení podobné tomu, které se v pondělí našlo v poštovní schránce rezidence miliardáře George Sorose. Oznámila to dnes newyorská policie, která trhavinu zneškodnila.

O okolnostech nálezu podle listu The New York zatím nejsou bližší informace. Policie novinářům sdělila, že stejně jako v Sorosově případě šlo o trubkovou bombu asi 15 centrimetrů dlouhou, napěchovanou výbušnou látkou. Nikdo se k odpovědnosti nepřihlásil, takže o motivech se zatím nic neví, uvedl newyorský list.

Clintonovi i Soros bydlí na newyorském předměstí. Filantrop a politický aktivista Soros je častým terčem tvrdé kritiky konzervativních skupin a na jeho adresu zazívají výhrůžky amerických antisemitů. Nedávno se o něm kriticky vyjádřil i prezident Donald Trump, když mu přiřkl financování protestů proti soudci Brettu Kavanaughovi. Ostrá slova volí i někteří další republikánští politici.

Soros byl nedávno v konzervativních médiích lživě obviněn, že financuje karavanu migrantů, která ze středoamerických států míří k americkým hranicím. Clintonovi se v těchto dnech zapojili do kampaně před blížícími se kongresovými volbami a objíždějí volební shromáždění demokratických kandidátů.

Na pátrání po původci se v obou případech podle agentury AP podílí FBI, do vyšetřování pokusu o útok na Clintonovy se rovněž zapojila prezidentská ochranka, jejíž služeb užívají ze zákona i bývalí prezidenti USA.

Témata:  Bill Clinton Hillary Clintonová George Soros

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy