Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nizozemskem otřásla hrůzná vražda: Turek zastřelil mladou dívku

Nizozemí
Nizozemí
Foto: Pixabay

Nizozemskem otřáslo zastřelení 16leté dívky v kolárně rotterdamské střední školy. V souvislosti s činem byl zatčen byl 31letý muž, s nímž se dívka údajně rozešla. Oba pocházejí z komunity nizozemských Turků, informovala dnes BBC

Studenti, učitelé a rodiny v Rotterdamu jsou šokováni. Humeyra Özová byla zastřelena v kolárně střední návrhářské školy krátce po skončení úterního vyučování.

Přátelé dívky tvrdí, že Humeyra se před časem rozešla s mužem, který byl zatčen, a že si stěžovala na vyhrožování z jeho strany. Policie potvrdila, že dívka se s podezřelým znala, ale neposkytla další podrobnosti.

Zmíněnou střední školu navštěvuje asi 300 studentů a někteří z nich byli v době střelby v kolárně a viděli, co se stalo.

Humeyra Özová se podle nizozemských médií s podezřelým Bekirem E. poznala před dvěma lety prostřednictvím facebooku a přes sociální síť také vztah ukončila.

"Její rodina si dokonce šla promluvit s jeho rodinou. Říkali, že je příliš mladá," řekl webu Volkskrant příbuzný oběti. Podle přátel dívku kvůli hrozbám do školy doprovázel otec.

Prokuratura uvedla, že podezřelý byl nedávno odsouzen za neupřesněný čin a byl v podmínce. Školu dnes navštívil turecký konzul Aytac Yilmaz.

Témata:  Nizozemí vražda

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy