Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivá vražda v Indii. Ženu a její čtyři děti ubili kvůli čarodějnictví

Násilí na ženách je v Indii častým jevem
Násilí na ženách je v Indii častým jevem
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Ve východní Indii zatkla policie šest lidí, kteří měli ubít ženu i s jejími čtyřmi dětmi. Podezřívali ji z čarodějnictví. Jeden ze zadržených je léčitel, který ženu obvinil. Lynčování domnělých čarodějnic je v regionu poměrně časté.

Neštěstí se odehrálo ve východním indickém státě Urísa. Pět útočníků pocházelo podle stanice CNN z jedné rodiny, šestým zatčeným je „léčitel čarodějnic“, který měl ženu identifikovat.

V rodině útočníků nejprve v prosinci onemocněla a později zemřela 12letá dívka. Zavražděnou ženu pak obvili z provozování černé magie, pomocí které měla na rodinu uvrhnout neštěstí.

„Rodina šla za léčitelem čarodějnic jménem Budhram Munda. Ten jim řek, že je ve vesnici čarodějnice, a právě proto že jejich dcera zemřela,“ sdělil policejní inspektor Sushant Das.

Rodina měla ženu konfrontovat již dříve, k vraždě však došlo až poté, co onemocněl další z jejich příbuzných. Ve čtvrtek 24. ledna napadlo pět mužů vyzbrojených páčidlem domnělou čarodějnici i její 4 děti. Nejmladšímu bylo jen 10 měsíců, nejstaršímu 12 let.

Manžel zavražděné ženy, který se domů vrátil až druhý den, nalezl v domě známky zápasu a zavolal policii. Ta brzy našla všech pět obětí v nedaleké studni, kam vrazi jejich těla vhodili.

Policie útočníky brzy zadržela pro „podezření z vraždy, kriminálního spiknutí a lovu čarodějnic“. Na obvinění nyní čekají ve vazbě.

Útoky na ženy, které lidé obviňují z čarodějnictví, jsou ve venkovských a chudých oblastech východní Indie poměrně časté. Indický Národní úřad pro záznamy o zločinech uvádí, že jen za rok 2016 si podobná obvinění vyžádala životy 134 lidí.

Stát Urísa, kde jsou podobné incidenty nejčastější, přijal v roce 2013 nový zákon, podle něhož je trestné obvinit někoho z čarodějnictví. Trestní sazba umožňuje za takový přečin udělit až tříletý trest vězení.

Témata:  Indie vražda policie Indie čarodějnictví

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy