Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecká policie zadržela 11 radikálů napojených na IS. Po útocích už jich je 24 ve vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Istanbul - V Istanbulu bylo zadrženo 11 zahraničních radikálů podezřelých z napojení na Islámský stát (IS). Turecké protiteroristické komando provedlo razii dnes ráno v reakci na úterní atentáty na Atatürkovo letiště.

Zadržení měli údajně vazby na tři sebevražedné útočníky. Mezi 11 zatčenými jsou i osoby ruské státní příslušnosti, které ve městě přebývaly. Celkový počet zadržených v souvislosti s útokem se tak zvýšil na 24, poznamenal deník Hürriyet.

Celkem 13 lidí, z nich byli čtyři cizinci, bylo v Istanbulu zadrženo již ve čtvrtek. Tehdy se operace uskutečnila na šestnácti různých místech v několika čtvrtích.

Úterní sebevražedný útok na istanbulské letiště provedli zřejmě tři cizinci. Podle turecké agentury Anadolu, která se odvolává na zdroj z prokuratury, byli atentátníci občané Uzbekistánu, Kyrgyzstánu a Ruska, přičemž Rus pocházel z Dagestánu. Počet obětí vzrostl na 44, při útocích zemřeli i tři útočníci.

Témata:  teroristické útoky v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 20:14

Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy