Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na internet se dostaly nové záběry z Nice. Auto se řítilo obrovskou rychlostí

Útok v Nice (14.7.2016): Na teroristu bylo vystřeleno několik zásobníků, než zastavil
Útok v Nice (14.7.2016): Na teroristu bylo vystřeleno několik zásobníků, než zastavil
Foto: Sky News

Nice - Na sociálních sítích se objevilo nové video, které asi nejlépe ukazuje strašlivou jízdu smrti útočníka z Nice. Na záběrech je nejprve vidět pohodový večer na kolonádě, vzápětí se ale přiřítí velkou rychlostí kamion.

Bilance strašlivého teroristického útoku v Nice je v současnosti 84 mrtvých a přes dvě stovky zraněných. Jednatřicetiletý Mohamed Lahouaiej Bouhlel s vypůjčeným 19tunovým nákladním autem překonal bariéry a vjel do lidí.

Zatím byly k dispozici jen záběry, jak se rozjíždí. Lidé v diskusích nechápali, jak je možné, že je obětí tolik. Vždyť jedoucímu autu by mělo jít uskočit. Když se ale podíváte na tyto nově zveřejněné záběry, je jasné, že šance byly minimální.

Auto se řítí davem lidí obrovskou rychlostí. Vzhledem k tomu, že na místě byly opravdu desítky tisíc lidí (oficiální údaje uvádějí až 30 tisíc), tak je jasné, že nebylo vzhledem k velkému hluku mnoho slyšet. Upozorňujeme čtenáře, že video obsahuje drastické záběry. Neměly by se na něj dívat děti (zde).

Kamion se měl pobřežním bulvárem řítit až 70kilometrovou rychlostí. Tyto záběry to jen potvrzují. Na videu jsou zpočátku vidět osalvující a radující se lidé. Obraz se ale v mžiku změní v horor, když se velkou rychlostí přiřítí kličkující kamion. V závěru videa už jsou jen slyšet nárazy auta do bezmocných obětí.

Témata:  teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

18. května 2024 16:12

Olympijské příměří? Francie u Zelenského nepochodila

Každým dnem se blíží začátek letních olympijských her ve Francii, jejíž představitelé vyzvali Ukrajinu, aby zvážila příměří během sportovního zápolení. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj takovou výzvu odmítl. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy