Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorista Bouhlel si před útokem volal s bratrem, poslal mu také rozesmátou fotku

Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)
Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)
Foto: CNN

Nice - Terorista Mohamed Lahouaiej Bouhlel, který v Nice kamionem zmasakroval 84 lidí, několik hodin před útokem telefonoval svému bratrovi. Poslal mu také fotku, na které stojí rozesmátý v davu.

Bouhlel ujel ve čtvrtek večer na rušné promenádě za volantem 19tunového kamionu zhruba dva kilometry, než jej policie zastřelila. V nákladním voze kličkoval, aby srazil co nejvíce lidí.

Zdroj: YouTube

Útočníkův bratr Džábir v Tunisku řekl Reuters, že mu bratr ve čtvrtek odpoledne naposledy zavolal a poslal fotku, na které se nachází v davu v Nice. Na fotce "vypadal šťasně a radostně, hodně se smál". Agentura nemohla existenci fotky ověřit, Džábir ji odmítl sdílet.

Podle zdrojů AFP blízkých vyšetřování pachatel útoku, který pracoval jako řidič doručovatelské služby, odeslal textovou zprávu, ve které vyjádřil radost z toho, že si obstaral pistoli ráže 7,65, a zmínil se o dodávce dalších zbraní.

Témata:  teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu Francie

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy