Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie uctila oběti útočníka z Nice minutou ticha, premiér Valls se dočkal velkého odporu +VIDEO

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Lidé po celé Francii dnes v pravé poledne drželi minutu ticha za oběti čtvrtečního teroristického útoku, při němž zemřelo 84 lidí. Na přímořské promenádě v Nice se shromáždily tisíce lidí s květinami a svíčkami.

Francouzský prezident François Hollande vzdal hold mrtvým v pařížské budově ministerstva vnitra, kde dnes od rána zasedá bezpečnostní rada státu.

Dnes před polednem zamířily na promenádu v Nice obrovské davy lidí, kteří po minutě hrobového ticha tleskali zejména směrem k přítomným zástupcům hasičů a zdravotníků. Premiér Manuel Valls naproti tomu zažil o dost chladnější přijetí, když někteří lidé hlasitě vyzývali k jeho rezignaci.

Zdroj: YouTube

Tunisan Mohamed Lahouaiej Bouhlel vjel ve čtvrtek pozdě večer s 19tunovým kamionem na pobřežní promenádu. Během 45 sekund srazil na tři stovky lidí, včetně dětí, než jej policie zastřelila. Nejméně 84 lidí útok nepřežilo, celkem 308 dalších utrpělo zranění. V nemocnici je stále 59 lidí, z toho 29 na jednotkách intenzivní péče.

Témata:  Manuel Valls Francie teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy