Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podivný památník v Nice: Na místo útočníkovy smrti lidé hází odpadky a kameny +VIDEO

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CNN

Nice - Na místě, kde při útoku v Nice zemřel terorista Mohamed Lahouaiej Bouhlel, vzniklo zvláštní pietní místo. Na rozdíl od jiných zde ale lidé nepokládají květiny a svíčky. Místo na promenádě, kde policisté útočníka zastřelili, zaplavily odpadky, kameny, nedopalky a plivance.

Na místě, kde policisté ve čtvrtek večer teroristu zastřelili, se v uplynulých dnech objevil improvizovaný "památník" z kamenů a odpadků. Když se v pondělí konala na Anglické promenádě, kde Bouhlel ve čtvrtek zavraždil 84 nevinných lidí, tryzna za zemřelé, spousta z truchlících nevynechala také místo, kde skončil život masového vraha. A dalšími odpadky vyjádřili, co si o Bouhlelovi a jeho činu myslí.

Zdroj: YouTube

Za vznikem netradičního památníku zřejmě stojí starší obyvatelka Nice Cecilia. "Někdo tam položil růži. Mysleli si, že skvrna od krve patří některé z obětí. Nemohla jsem jim to vysvětlit, byli to Albánci, tak jsem vzala kus papíru a napsala ´Atentátník´," uvedla Cecillia pro deník Daily Mail.

"Jsem velmi naštvaná, velmi rozzlobená. Nechápu, jak se tohle mohlo stát v Nice. Je to jeden z nejlepších turistických cílů ve Francii a oni to zničili," zlobí se Cecillia.

Další lidé se toho chytli a na místo červenou barvou napsali "atentátník" a "zbabělec". Na místě se brzy začaly hromadit prázdné lahve a jiné odpadky, kameny a cigaretové nedopalky. V pondělí davy truchlících do "památníku" kopaly nebo na něj plivaly.

"Plivla jsem na něj kvůli těm dětem," řekla Daily Mail Marie-Helene Roubatová. "Cítím takový vztek. Nikdy to nezapomeneme," dodala.

Témata:  teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu Francie

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy