Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko podle Tsiprase dokončí revizi plnění záchranného programu

Alexis Tsipras
Alexis Tsipras
Foto: kremlin.ru

Atény - Řecko dokončí nynější jednání o plnění záchranného programu s evropskými věřiteli tak, aby mohlo už v prosinci zahájit jednání o zmírnění svého dluhu.

Řekl to řecký premiér Alexis Tsipras na dnešní schůzce obměněného kabinetu.

Tsipras uskutečnil v pátek změny ve vládě a vyzval ministry, aby usilovně pracovali na dokončení nynější druhé věřitelské revize záchranného balíku z loňského léta.

Atény musí evropským věřitelům předložit doklady dalších reforem a plány rozpočtového hospodaření. Hlavním cílem Tsiprasovy vlády je dosáhnout zmírnění vysoké dlužní zátěže pomocí dalších odkladů splátek a snížení úvěrových nákladů.

"Jednání mohou být a budou dokončena tak, abychom na zasedání euroskupiny 5. prosince dosáhli pozitivního výsledku," citovala Tsiprase agentura Reuters. "Jinými slovy, abychom mohli začít jednat o konkrétních krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých opatřeních ke zmírnění dluhu," dodal premiér.

Témata:  Alexis Tsipras Řecko

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy