Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Září v kinech: Taxi 121, Spielberg i Alice Cooper

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - O letních, pro děti prázdninových měsících se ve světě filmu občas hovoří jako o okurkové sezóně. Nakolik to je správné nechť posoudí sám divák, faktem ale je, že v září se na něj chystá několik hodně zajímavých titulů.

Co tedy může očekávat v prvním premiérové čtvrku měsíce září? Na stránkách EuroZprávy.cz už jsme přinesli recenzi českého thrilleru debutujícího režiséra Dana Pánka Taxi 121. Jde o snímek inspirovaný dva roky starými vraždami taxikářů - tento případ ještě stále není definitivně uzavřen. Ve snímku se představí v hlavních rolích Filip Tomsa, Lenka Zahradnická a Dušan Sitek.

Konkurencí českému filmu bude legenda z nejzářivějších. Pokud řeknete Casablanca, okamžitě se vám vybaví slogan "Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine", kterou bychom mohli přeložit jako "Ze všech putyk ve všech městech na celém světě vejde zrovna do té mojí." Romanticko-dramatický příběh ve válečných časech, odehrávající se v baru Ricka Baina svede dohromady především Huphreyho Bogarda a Ingrid Bergman. Dnes klasické dílo uvedené do kin v roce 1943 se dostane do českých kin zásluhou Pannonia Entertainment na měsíční projekci.

Kdo má rád napětí a zdánlivě jasné rozložení sil, nechť zavítá na snímek Smrt ve tmě (Don't Breathe). Dílo uruguayského režiséra Fede Alvareze svým dějem může připomenout jiný slavný film Čekej do tmy (Wait Until Dark, 1967), kde Audrey Hepburn v roli slepé Susy bojuje ve vlastním bytě proti trojici drogových dealerů. V novince jde rovněž o trojici, ale v tomto případě to jsou mladíci, kteří vykrádají domácnosti a rozhodnou se připravit samotářského slepce o milionovou sumu. Jenže netuší, že zdánlivě bezbranný muž dokáže velice rychle změnit poměr sil.

Steven Spielberg se vydává opět na pole fantasy, tento autor legendární postavičky E.T. se tentokrát chopil dobráckého přerostlého Obra Dobra, který chce s mladou dívkou zabránit vstupu nehodných kolegů do lidského světa. Protikladem budiž ryze rockový počin v režisérském trojbloku, mapující část kariéry a životní osudy zpěváka Alice Coopera. Ve snímku Super Duper Alice Cooper se seznámíme s jeho životním problémem a nahlédneme i do začátku jeho hudební kariéry, která je spojena právě s kapelou nesoucí jméno Alice Cooper, které si zpěvák později zvolil za svůj umělecký pseudonym. 

V dalších premiérových týdnech nás čeká známá, životem pronásledovaná Bridget Jonesová, budeme mít možnost se podívat na novou verzi další hollywoodské legendy Sedm statečných, čeká nás drama letounu, který nouzově přistál v New Yorku na řece Hudson a opět si připomeneme něco ze slavné kariéry nesmrtelných Beatles. EuroZprávy.cz vás budou pravidelně informovat.

Témata:  premiéry kina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy