Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herečka Carrie Fisherová z Hvězdných válek utrpěla v letadle infarkt

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Americká herečka Carrie Fisherová (60), představitelka princezny Leiy z Hvězdných válek, utrpěla během letu z Londýna do Los Angeles rozsáhlý infarkt a její stav je kritický.

Podle serveru TMZ.com herečka utrpěla "masivní srdeční záchvat" 15 minut před přistáním. V letadle byl přitom zdravotník, který ihned běžel do kabiny pro první třídu, aby ji pomohl.

V současné době leží herečka na jednotce intenzivní péče, uvedl její bratr Todd Fisher. "Nebylo by správné říkat, že je stabilní. Neříkám, že je v pořádku ani že není. Je na jednotce intenzivní péče," řekl Fisher agentuře Reuters.

Fisherová se v Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia. Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí.

Témata:  film Star Wars

Aktuálně se děje

11. května 2024 20:18

Globální pandemickou dohodu se WHO nepodařilo uzavřít

Země, které usilují o vypracování průlomové globální dohody na zvládání budoucích pandemií, se rozhodly prodloužit jednání o další dva týdny poté, co v pátek uplynul konečný termín, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy

Hráči České republiky slaví po skórování v zápase předkola skupiny A mezi Norskem a Českou republikou na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 v Praze (Česká republika, 11. května 2024).

MS v hokeji 2024: Češi dramaticky otočili zápas a porazili norský tým

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3.