Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společnosti Delta Airlines vypadl systém. Lety nabírají zpoždění

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

New York - Třetí největší aerolinky na světě, americkou společnost Delta Airlines, trápí od časného rána výpadek počítačového systému. K tomu došlo kvůli výpadku proudu v americké Atlantě, kde společnost sídlí. Zpoždění kvůli tomu nabírají všechny lety americké společnosti, včetně linky z Prahy do New Yorku.

Proud v Atlantě vypadl ve 2:30 místního času, v 8:30 našeho. Všech letů, které už byly ve vzduchu, se potíže nedotkly a letadla mohla normálně pokračovat do cílové destinace. To se týkalo i linky z New Yorku do Prahy, která v Praze přistála podle letového řádu.

Letištní personál ale nemůže využít systém k odbavování pasažérů. Používají místo toho záložní systém a všechny lety nabírají zpoždění. To se týká také linky DL 211 z Prahy do New Yorku. Letoun měl z Prahy startovat ve 12:40, místo toho je podle webu FlightAware odložen na 15:10.

Delta všem, jejichž lety jsou zrušeny nebo výrazně zpožděny, nabízí vrácení peněz. I cestujícím, jejichž let nebyl zrušen, nabízí možnost zdarma let přebookovat na jiný termín. Musí tak ale učinit do pátku.

Témata:  Delta Airlines Letiště Václava Havla Praha

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy