Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Atentát na Zacharčenka zmařen, zatčena prý byla skupina Ukrajinců

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Povstalecká agentura DAN dnes oznámila, že bezpečnostní služby doněckých rebelů odvrátily pokus o atentát na Alexandra Zacharčenka. Zadržena prý byla skupina Ukrajinců.

K útoku mělo dojít na střelnici Artemida v Doněcku, kterou se povstalecký vůdce chystal navštívit. Terčem se měla stát kolona vozidel, v níž pohlavár cestoval.

Atentát podle agentury DAN zosnovali pracovníci ukrajinské kontrarozvědky SBU, kteří prý dlouhou dobu sledovali pohyby povstaleckého vůdce a jeho spolupracovníků.

Zacharčenko se postavil do čela doněckých povstalců předloni v srpnu. Krátce nato na něj byl spáchán atentát, z něhož vyvázl bez zranění. V únoru 2015 byl zraněn do nohy při bojích ve městě Debalceve. Třikrát byl operován, z nemocnice byl propuštěn po dvou měsících.

Témata:  Alexandr Zacharčenko atentát Ukrajina

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 18:42

Erdogan odkládá návštěvu USA. Do Bílého domu měl přijít v květnu

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.