Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britští politici odsuzují útok v Manchesteru, policie jej vyšetřuje jako teroristický čin

Theresa Mayová autor: DFID
Theresa Mayová autor: DFID
Foto: Wikimedia Commons

Manchester - Britští politici dnes v první reakci odsoudili incident v multifunkční hale v severoanglickém Manchesteru, který policie prozatím vyšetřuje jako teroristický čin.

Premiérka Theresa Mayová hovořila o "odpudivém teroristickém útoku", předseda opozičních labouristů Jeremy Corbyn označil incident za "hrozný". Podle skotské premiérky Nicoly Sturgeonové šlo o "barbarský útok".

Premiérka Mayová v prohlášení vyjádřila svou soustrast pozůstalým obětí incidentu, "který policie vyšetřuje jako odpudivý teroristický útok". Předseda opoziční Labouristické strany Corbyn "hrozný incident" odsoudil na twitteru. "V myšlenkách jsem se všemi postiženými i s našimi vynikajícími záchrannými složkami," dodal.

Předseda manchesterské městské rady Richard Leese označil incident za "absolutně děsivý". "Pokud se potvrdí, že šlo o teroristický útok, je to příšerný čin, ale zároveň naprosto marný. Manchester je hrdé a silné město a nedovolí těm, kdo chtějí zasévat strach a rozkol, aby dosáhli svých cílů," uvedl.

Nově zvolený starosta metropolitní oblasti Manchesteru Andy Burnham vyslovil soustrast pozůstalým obětí. Ocenil také práci záchranářů. Návštěvníky koncertu v manchesterské hale vyzval, aby se v případě potřeby obrátili na lidi, kteří pod hashtagem #RoomForManchester na twitteru nabízejí místa pro přespání těm, kteří se nemohou dostat domů.

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru Jeremy Corbyn Nicola Sturgeonová Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy