Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aerolinky Ryanair chce zrušit desítky letů, změny se dotknou i Prahy

Boeing 737-800 společnosti RyanAir
Boeing 737-800 společnosti RyanAir
Foto: ryanair.com **www.ryanair.com**

Dublin/Praha - Irská společnost Ryanair, která hodlá v příštích týdnech rušit až 50 letů denně, zveřejnila úplný seznam stornovaných spojů. Podle aerolinek změny postihnou kolem 400 tisíc pasažérů.

Cestující, kterých se opatření dotkne, budou informováni prostřednictvím e-mailu, uvedl šéf společnosti Michael O'Leary s tím, že většina zákazníků bude přesunuta na alternativní spoj ve stejný den, případně o den dříve nebo později.

Podrobnosti o zrušených letech jsou k dispozici na webu Ryanair. Většinou se jedná o spoje z nebo na letiště London Stansted a jen několika do/z Edinburghu, Manchesteru a Birminghamu, ale také Prahy, Říma, Milána, Bruselu a Barcelony. Opatření se týká rušnějších letišť, kde je snazší najít alternativní spoj a cestující ubytovat.

O'Leary vysvětlil, že společnost má nyní nedostatek pilotů kvůli změnám v systému dovolených, po 1. listopadu, kdy končí rušná sezona, už ke škrtání letů není důvod. Řekl, že společnost vyplatí zákazníkům kompenzace podle pravidel EU, nebude jim ale rezervovat letenky u konkurenčních dopravců. "To není součástí legislativy EU261", řekl.

Témata:  Ryan Air letectví a letadla ekonomika

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy