Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká letadlová loď Ronald Reagan se účastní manévrů s Japonskem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: U.S. NAVY

Tokio - USA opět demonstrují svou námořní sílu. Letadlová loď Ronald Reagan se společně s japonskými plavidly účastní vojenského cvičení jižně od břehů Korejského poloostrova. KLDR dnes pohrozila, že by mohla provést svůj dosud největší jaderný test v Pacifiku.

Jihokorejské ministerstvo obrany uvedlo, že úderná skupina amerického námořnictva v čele s letadlovou lodí Ronald Reagan se v říjnu zapojí do dalších vojenských manévrů, tentokrát společně s jihokorejskými námořními silami.

Loď Ronald Reagan cvičí s plavidly japonského námořnictva již od 11. září, a to ve vodách jižně a západně od hlavních japonských ostrovů, uvedla v prohlášení japonská armáda. Do manévrů jsou zapojeny tři japonské válečné lodě, včetně dvou torpédoborců a jedné z největších japonských vrtulníkových lodí Ise. Manévry potrvají do 28. září.

KLDR v posledních týdnech uskutečnila svůj šestý a zatím nejsilnější jaderný test a dvě zkoušky raket, které přeletěly nad Japonskem.

Témata:  Japonská armáda Jižní Korea U.S. Navy

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy