Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant z Iráku, který zavraždil 14letou Susanne, dvakrát znásilnil 11letou dívku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Berlín - Jedenadvacetiletý uprchlík z Iráku, který čelí obvinění ze znásilnění a vraždy 14leté Němky Susanny, podle justice dvakrát znásilnil 11letou dívku.

Na činu se navíc údajně podílel 14letý chlapec, který byl dosud v případu veden jako svědek.

Alí B., kterého média identifikovala jako Alího Bašára, nyní sedí ve vyšetřovací vazbě kvůli podezření, že ve Wiesbadenu na konci května znásilnil a zavraždil 14letou dívku.

Wiesbadenské státní zastupitelství dnes oznámilo, že mladík v březnu v uprchlickém zařízení ve Wiesbadenu pravděpodobně znásilnil také 11letou dívku a čin pak zopakoval ještě v květnu.

Podruhé se přitom na znásilnění údajně podílel také 14letý chlapec z Afghánistánu. I on dívku pravděpodobně znásilnil dvakrát. Nyní je rovněž vyšetřovací vazbě.

Čtrnáctiletá Susanna F. zmizela 22. května. O několik týdnů později našli policisté její tělo v těžko přístupném terénu v okrajové čtvrti Wiesbadenu. Policie sdělila, že se dívka stala obětí sexuálního a násilného zločinu. Za hlavního podezřelého považuje Bašára, který jako žadatel o azyl žil v Německu i s rodinou od roku 2015.

Případ vyvolal na německé politické scéně ostrou debatu. Řada politiků varovala před populismem a paušálním obviňováním migrantů, podle dalších kauza vzbudila pochybnosti o práci německých úřadů.

Témata:  vražda Sussane F. v Německu znásilnění uprchlíci policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy