Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo se stane po Faragovi šéfem strany UKIP? Už jsou tři kandidáti

Nigel Farage v Evropském parlamentu hovoří s Jean-Claude Junckerem.
Nigel Farage v Evropském parlamentu hovoří s Jean-Claude Junckerem.
Foto: European Union

Londýn - Nástupcem Nigela Farage v čele Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) by se mohl stát europoslanec Steven Woolfe.

Právník Woolfe patří k tvářím strany a je považován za stoupající hvězdu UKIP, ve které je od roku 2010. Po čtyřech letech byl zvolen europoslancem. Na twitteru se označil za věřícího a za milovníka svobody.

V dnešním projevu Woolfe slíbil, že odvěkým voličům labouristů poskytne UKIP prostor k projevu. Také řekl, že UKIP přivítá i konzervativce, kteří hlasovali pro odchod z EU, ale nyní je zklamala vláda premiérky Theresy Mayové jako pokračovatelky odkazu bývalého ministerského předsedy Davida Camerona.

Zdroj: YouTube

Woolfe není jediným zájemcem o vedení strany. V pondělí kandidaturu ohlásil jeho europoslanecký kolega Jonathan Arnott a očekává se, že ji oznámí i europoslankyně Margot Parkerová.

Témata:  UKIP Nigel Farage

Aktuálně se děje

17. května 2024 13:22

Izrael v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, ale ne genocida

Izrael v pátek na půdě Mezinárodního soudního dvora (ICJ) v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, nejde však o genocidu. Reagoval na tvrzení Jihoafrické republiky (JAR), která ještě v prosinci podala stížnost vůči Izraeli za údajnou genocidu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy