Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Europoslanec za UKIP je v nemocnici. Při hádce na setkání ve Štrasburku dostal ránu

EU
EU
Foto: Pixabay

Štrasburk - Britský europoslanec Steven Woolfe skončil v nemocnici ve Štrasburku, jeho stav je vážný. Zraněn byl po hádce na setkání europoslanců své Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP). Woolfe je kandidátem na lídra euroskeptické a protiuprchlické strany.

Informoval o tom jeho britský kolega Nigel Farage. Podle nejmenovaných zdrojů, na které se odvolává list The Guardian a další média, byl Woolfe "udeřen a následně se v europarlamentu zhroutil". Údajně utrpěl krvácení do mozku.

To ale později přímo z nemocnice 49letý kandidát na nového šéfa UKIP vyvrátil, obava z krevní sraženiny v mozku se podle něj nepotvrdila. Prý se již cítí dobře. Přes noc prý ale preventivně v nemocnici zůstane. Zraněný europoslanec také vzkázal, že oceňuje péči, které se mu dostalo ze strany zaměstnanců europarlamentu, poslanců UKIP a zdravotníků. 

"Je mi velice líto, že po hádce, která se dnes ráno odehrála na setkání europoslanců UKIP, se Steven Woolfe zhroutil a byl převezen do nemocnice. Jeho stav je vážný," uvedl Farageův mluvčí ihned po incidentu,

Woolfe údajně nezkolaboval hned po hádce, kde podle všeho došlo i k fyzické potyčce. Až o něco později se zhroutil, když se europoslanci měli odebrat na polední hlasování.

Člen vedení UKIP Neil Hamilton řekl, že Woolfe podle očitých svědků po úderů spadl a narazil hlavou do okna. "Myslím si, že Steven (Woolfe) vyvolal střet s jedním kolegou a dopadl špatně. Je to politováníhodné, ale vášně byly patrně velké," řekl stanici BBC Hamilton, který ovšem incidentu nebyl přítomen.

Podle agentury Reuters vypukla hádka při schůzce, na které měli europoslanci UKIP hlasovat o dalším směrování strany. Řeč byla i o hledání jejího nového předsedy poté, co tento týden z čela strany po pouhých 18 dnech odstoupila Diane Jamesová. Woolfe v úvodu schůzky potvrdil, že má o uvolněný post zájem, ale současně přiznal, že v poslední době uvažoval o přestupu k vládním britským konzervativcům. Právě to podle komentářů pravděpodobně vedlo k hádce a potyčce.

Témata:  UKIP EU

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy