reklama

Václav Klaus mladší na sociální síti napsal, že nechce dávat nějaký status o školství nebo o víkendové pohodě z Krkonoš. "V sousední zemi se vraždí, v sousední zemi už nemůžete jet vlakem. Dnes byly v Mnichově zavřeny všechny bary a restaurace. Preventivně. Všichni mají být doma a třást se strachy," uvedl. Následně se ptá: Tohle je svět jaký chcete pro sebe a své děti? "Nevidím jinou cestu než vypadnout z Evropské unie a tvrdě kontrolovat vlastní hranice. I za cenu, že o třetinu zchudneme," dodal Klaus.

To ale podle něj "pochopitelně nepůjde s touto probruselskou vládou, která v klidu akceptovala mj. přerozdělování běženců a všechny ostatní nesmysly nebezpečných šílenců, co vedou EU."

Tím si ale vysloužil kritiku od šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska. "Mrzí mě, že se významný člen ODS připojuje k Úsvitu a okamurovcům a otevřeně vyzývá k vystoupení z EU. Na billboardech hlásá předseda strany Petr Fiala, že „patříme na Západ". Obávám se však, že jeho vlastní strana tím ve skutečnosti myslí západní část východního bloku," uvedl na sociální síti.

"Nikdo z nejužšího vedení ODS se jasně nedistancoval od skandálního výroku svého stínového ministra pro školství Václava Klause ml., který vyzval k okamžitému odchodu ČR z Evropské unie. Petr Fiala je ve stejné pasti jako Bohuslav Sobotka. Oba dva nepochybně proevropští předsedové v tuto chvíli bohužel reprezentují už jen menšinové názory proti radikalizující se a nacionálně se zbarvující stranické většině. A protože je to většina, nemohou se od ní razantně distancovat. O to větší šance pro Putina a horší vyhlídky pro naši budoucnost," dodal Kalousek.

Jeden útok za druhým, uzavřít hranice, volá Mach

Aktivní byl také europoslanec Petr Mach. "S plnou vážností říkám, že by ministr vnitra měl dát okamžitý rozkaz k systematickému hlídání české hranice s Německem. Teroristé z Mnichova jsou stále na útěku a teror je teď nebezpečně blízko nás," uvedl těsně po pátečním útoku.

"Realitou je jeden teroristický útok za druhým. Paříž, Brusel, Nice, Mnichov... Na vině je chybná přistěhovalecká politika západních států, naivita (ideologická zaslepenost) západoevropských lídrů, slepá víra v ideály multikulturalismu a posedlost falešnou tolerancí. Merkelová se může dál bratřit s diktátorem Erdoganem, ale náš úkol je jediný: Zajistit bezpečnou a prosperující Českou republiku. Od EU nemůžeme už čekat nic dobrého. Jen omezování práva držet zbraň na vlastní ochranu, vnucování migračních kvót a ničení ekonomiky záplavou nesmyslných regulací. Máme plné právo budovat bezpečnou a prosperující Českou republiku jako nezávislý stát založený na svobodné ekonomice a ochraně vlastních hranic před hrozbami zvenčí," dodal o něco později na sociální síti.

"Syřan dnes vraždil v Německu mačetou. Kromě pistolí by teď EU mohla ještě zakázat držení mačet. Vždyť podle EU to, co se zakáže, to není. Nenechme si vzít právo bránit se se zbraní v ruce proti těmto šílencům," vyjádřil se i k nedělnímu útoku.

Následně přidal fotografii a k ní připsal: "To není fotka hotelu z dovolené. To je hotel v Ansbachu, kde německé úřady ubytovaly na účet daňových poplatníků syrského imigranta, který včera odpálil nálož na hudebním festivalu. Ze 163 tisíc syrských žadatelů o německý azyl odmítli Němci udělit azyl dvaceti třem. Odmítnuté žadatele, třeba z důvodu uvedení prokazatelně falešných údajů, ale Němci nevyhošťují, dále je ubytovávají a oni se volně pohybují po Evropě. Německo tlačí v Bruselu na to, aby země EU musely sjednotit podmínky pro udělování azylu, neboli aby i Česká republika zavedla podobně luxusní podmínky pro migranty. Přitom tato sebevražedná vstřícnost Německa je příčinou masakrů, které se odehrály tento týden. Česká republika má správnou svoji vlastní azylovou politiku, kdy žadatel o azyl nemá na růžích ustláno. A tak to musí zůstat," uvedl Mach.