Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V minulém roce policie nasadila celkem 7 tisíc odposlechů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie v loňském roce nasadila 6978 odposlechů, což byl meziroční pokles o 550. Přes třetinu odposlechů policisté využili k tomu, aby rozkryli organizované skupiny.

Nejčastěji podezřelé odposlouchávala Národní protidrogová centrála (NPC). Vyplývá to z analýzy policejních odposlechů za rok 2015, kterou má ČTK k dispozici.

NPC loni odposlouchávala 1167 linek a 750 lidí. Druhou nejčastější složkou využívající odposlechy byla pražská kriminální policie, která se napíchla na 964 linek a 607 lidí. Potom nejčastěji odposlechy používal Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, jehož detektivové poslouchali 812 linek a 587 lidí.

Policisté loni pracovali na 130.939 živých kauzách. Odposlechy potřebovali nasadit u 1127 případů, což představuje 1,3 procenta řešených kauz. Přes polovinu všech odposlechů sloužilo k odkrytí drogové kriminality. Následovaly kauzy spojené s násilnou kriminalitou, zejména pak loupežemi a vydíráním.

Témata:  Policie ČR odposlechy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy