Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragický den na českých silnicích. Zemřeli už čtyři lidé

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Čtyři lidé zemřeli včera na českých silnicích. Jednoho z nich porazilo a zabilo policejní auto v Ostravě, další dva zemřeli v jižních Čechách a jeden na Karlovarsku.

Tragédii, která skončila smrtí chodce v Ostravě, vyšetřuje Generální inspkce bezpečnostních sborů (GIBS). Do nehody totiž bylo zapletené policejní auto. S ním v pátek večer srazil řidič v Ostravě-Svinově šedesátiletého muže.

Případ si ihned převzal GIBS a nejsou k němu zatím známy žádné další detaily. Jen ty od záchranářů. "Nahlášeno bylo poranění dolní končetiny u postiženého při vědomí. Záchranáři nalezli šedesátiletého chodce bez známek života – byl v bezvědomí, bezdeší a došlo u něj i k selhání srdeční činnosti. Posádky proto ihned zahájily neodkladnou resuscitaci s nepřímou srdeční masáží, umělou plicní ventilací a podáváním léků. Ani po půl hodinové snaze však nebyla jejich snaha úspěšná. Muž na místě podlehl vícečetným vážným poraněním, která utrpěl a lékař tak byl nucen konstatovat jeho smrt," popsal zásah mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Dva "smrťáky" v jižních Čechách

Další dvě smrtelné nehody se staly v Jihočeském kraji. První z nich se stala před třetí odpoledne na hlavním silničním tahu I/20 v obci Dubí Hora. Řidič (73) Škody Favorit jedoucí ve směru od Písku na Blatnou vyjel neznámo proč vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu. "Při nárazu utrpěl zranění, neslučitelná se životem. Byla nařízena soudní pitva," řekl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Hned o půl hodiny později vyjížděli policisté, hasiči i záchranáři k ještě k závažnější dopravní nehodě. Na silnici druhé třídy č. 141, asi kilometr za Prachaticemi ve směru na Libínské Sedlo, se čelně srazila dvě vozidla.

Za nehodu patrně může riskantní předjíždění. Čtyřiašedesátiletý řidič Opelu Astra, jedoucí ve směru na Prachatice, se nestačil při předjíždění vrátit před zatáčkou zpět do svého pruhu a čelně narazil do auta v protisměru.

"Za svou chybu bohužel zaplatil svým životem, jeho spolujezdkyně (24) utrpěla těžká poranění a po ošetření na místě byla z místa nehody transportována vrtulníkem na traumacentrum českobudějovické nemocnice," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Řidič vozu, do kterého muž narazil, vyvázl z nehody bez zranění. Jeho dva spolujezdci (17 a 36 let) mají lehká až středně těžká zranění.

Mrtvý na Karlovarsku

Poslední včerejší tragédie na českých silnicích se stala na silnici I/6 z Karlových Varů na Prahu. Čelně se tam srazila dvě osobní auta. Jeden z řidičů zemřel na místě, druhého si převzali záchranáři.

Témata:  nehody aut

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy