Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muže napadl jeho vlastní pes, pak zaútočil na další lidi

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Karviná - Agresivní pes napadl v Karviné svého majitele, utekl a ohrožoval i další lidi. Policistům se nepodařilo zvíře odchytit a museli ho zastřelit, aby už nikomu neublížilo. Pokousaný muž skončil v nemocnici.

V zahrádkářské kolonii Karviná-Darkov pokousal v sobotu kolem 17. hodiny muže jeho vlastní pes. 49letému majiteli se pak podařilo utéct zpátky na svůj oplocený pozemek a zavolat pomoc. Pes ale pobíhal po volném prostranství a ohrožoval další lidi.

"Poměrně statný pes (v kohoutku cca 60 cm) byl velmi agresivní vůči všemu živému a při jakémkoliv pokusu přiblížit se k němu okamžitě útočil," popsal mluvčí Městské policie Karviná Václav Ožana. Hlídka proto přivolala posily a také záchranáře pro ošklivě pokousaného muže.

"Muž potřeboval akutně ošetřit krvácející ruce. Agresivní pes ale nedovolil pohyb ani záchranářům," dodal Ožana. Proto se pokusili rozzuřené zvíře odchytit, to se ale nepovedlo. Nakonec psa zahnali několika výstřely.

"Muž mohl být ošetřen, ale pes se dále volně pohyboval v zahrádkářské kolonii, kde se snažil přes ploty útočit na okolní zvířata a lidi," přiblížil mluvčí. Strážníci proto vytlačili psa do neobydlené oblasti, ani tam ho ale neodchytili a museli ho zastřelit.

Muž skončil na chirurgii karvinské nemocnice se středně vážným poraněním rukou. "Strážníci jsou velmi dobře vycvičeni a vybaveni k odchytu zvěře, kdy se v drtivé většině jedná právě o psy, nicméně v tomto případě se jednalo o neobvyklou agresivitu a tomu odpovídalo i krajní řešení," uzavřel Ožana.

Témata:  psi napadení zvířaty

Aktuálně se děje

20. května 2024 19:25

Fiala: Návrh na zatykač na Netanjahua je děsivý a absolutně nepřijatelný

Návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana vydat zatykač na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta společně s vůdci Hamásu je podle premiéra Petra Fialy děsivý a absolutně nepřijatelný.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy