Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na přejezdu: Vlak smetl auto, dva lidé zemřeli

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Letohrad - Ve čtvrtek ráno po půl osmé vyhasl při dopravní nehodě u Letohradu život dvou seniorů. Čtyřiasedmdesátiletý řidič zřejmě přehlédl blikající výstražné zařízení a vjel přímo před projíždějící vlak. Při nehodě zemřel on i o rok mladší spolujezdkyně.

"Dvoučlenná posádka osobního vozidla jela ve ze směru z části Letohrad-Orlice přes železniční přejezd směrem na Letohrad-Kunčice. V tu dobu mělo být zabezpečovací zařízení funkční, to ale ještě musí potvrdit Drážní inspekce," informovala TN.cz policejní mluvčí Lenka Vilímková.

"Dvoučlenná osádka měla vjet na přejezd v době, kdy místem projížděl vlak. Došlo ke střetu a následnému smrtelnému zranění čtyřiasedmdesátiletého řidiče a třiasedmdesátileté spolujezdkyně," dodala Vilímková.

Policisté provedli u strojvedoucího dechovou zkoušku, která ale vyšla s negativním výsledkem. Kolik pasažérů cestovalo v osobním vlaku, který jel z Pardubic až do polské Vratislavi, policejní mluvčí nevěděla. Strojvedoucí ani žádný z pasažérů ale neměl být při nehodě zraněn.

Nehod na přejezdech stále přibývá. Drážní inspekce již vloni upozornila na seznam 74 nebezpečných přejezdů, které nutně potřebují úpravu. Navrhovala třeba instalaci závor, dopravní opatření nebo dokonce zrušení některých přejezdů. Ten v Letohradu, ačkoliv závorami vybaven nebyl, ale na seznamu není.

Témata:  nehody aut vlaková neštěstí

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy