Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle Chovance bude od příštího roku fungovat finanční policie

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra a Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra a Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Dalším krokem v reorganizaci policejního sboru bude vytvoření finanční policie v rámci Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Stane se tak od 1. ledna příštího roku.

Na dnešní tiskové konferenci to uvedl ministr vnitra Milan Chovanec(ČSSD). Náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube doplnil, že centrála se bude muset v tomto ohledu dohodnout na rozdělení práce s celníky, jejichž kompetence se nedávno rozšířily.

"Jsme připraveni jednat s ministerstvem financí, celní správou, státními zástupci i odbornou veřejností," řekl k plánovanému vzniku finanční policie Chovanec. Finanční policisté by se podle něj měly prioritně zaměřit na spolupráci s celníky, na daňové úniky a také na spolupráci mezi jednotlivými subjekty v rámci centrály.

Finanční policie má vzniknout rozdělením současné sekce závažné hospodářské trestné činnosti. Na rozdíl od Daňové Kobry, která se věnuje především zajišťování výnosů z trestné činnosti, se má zabývat "čistě daněmi".

Témata:  Milan Chovanec Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy