Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neznátmý muž bezdůvodně zbil na ulici lékaře do bezvědomí, policie po něm stále pátrá

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Už téměř čtyři měsíce pátrají bezvýsledně pražští policisté po identitě neznámého útočníka, který ve středu 13. dubna v noci zmlátil na zastávce lékaře, který se vracel z práce. Napadený lékař po útoku skončil na několik měsíců v péči svých kolegů. Útočníkovi hrozí až desetiletý trest.

Pětapadesátiletý lékař se ve středu 13. dubna vracel domů z práce. Na autobusové zastávce Háje se na něj vrhnul muž (foto zde), který krátce předtím vystoupil z autobusu linky 136 jedoucí ve směru na Petrovice. Lékaře nejdříve napadl verbálně, nadával mu, že se dívá na jeho dívku, která s ním vystoupila z autobusu.

Pak ale přišly na řadu údery a kopy. "Muže strhl na zem a pak ho začal bít pěstmi a kopy do obličeje a celého těla. Tím mu způsobil celou řadu zranění, která si vyžádala několikaměsíční léčení, hospitalizaci v nemocnici a dvě operace v celkové narkóze. Poškozený měl mimo jiné mnohočetné zlomeniny kostí v obličeji, včetně spodin obou očnic a vykloubené rameno," popsal zranění napadeného mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Na zastávce byli během útoku také dva muži, kteří celý útok viděli, ale napadenému nepomohli a dokonce ani nezavolali policii. "Případ je kvalifikovaný jako trestný čin těžké ublížení na zdraví a pachateli hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 10 let. Kriminalisté, kteří na případu pracují, provedli celou řadu úkonů, které však zatím nevedly k dopadení pachatele, proto se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc," dodal mluvčí Daněk.

Útočníkovi bylo 20 až 25 let. Měřil 185 centimetrů a byl sportovní postavy. Vlasy měl krátké rovné světlé a nagelované s výraznými kouty. Oblečenou měl mikinu, džíny a boty, vše v pískově žluté barvě. Hovořil plynně česky, ale z hlasu byla patrná agresivita, afektovanost a tendence k násilí.

S ním z autobusu vystoupila žena měřící přibližně 175 centimetrů, které bylo okolo 20 let. Měla světlé vlasy dlouhé až pod prsa a na sobě modrý svetřík a tmavé džíny.

"Jestliže byl někdo svědkem tohoto útoku nebo pozná muže na identikitu, ať se obrátí na linku 158," vyzval mluvčí Daněk.

Témata:  Policie ČR hledané osoby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy